BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hárommilliárd eurós bevételre számítanak a prágai reptér privatizálásából

A cseh kormány a prágai repülőtér jövő évre tervezett privatizálásának előkészítésén dolgozik, amelyből hárommilliárd euró bevételre számit.

A befektető bankoknak augusztus 29-ig adtak határidőt arra, hogy jelentkezzenek a pályázaton. A prágai pénzügyminisztérium a pályázók számát öt jelentkezőből álló szűkített listára akarja csökkenteni, mielőtt ez év végére kinevezne egy befektetési banki tanácsadót.

A Credit Suisse, amely tanácsadással szolgált a Budapesti Repülőtér privatizálásánál, 2,4-2,8 milliárd euró értéket ajánlott, ám a cseh kormány jelezte, legalább 3 milliárd eurót szeretne. Úgy döntött továbbá, hogy Magyarországgal ellentétben, nem tart meg kisebbségi tulajdonrészt, mert úgy véli, a prágai repülőtér 100 százalékos tulajdonának eladása maximális értéket biztosit számára - írja a Telegraph.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.