BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Főtáv csökkentené a távhő árát

A Főtáv Zrt. a hónap közepére várja a Budapesti Erőmű Zrt. új – és reményei szerint elfogadható – ajánlatát a meglévő hosszú távú hővásárlási szerződés módosításával kapcsolatban. Erről a két fél még májusban kezdte meg a tárgyalásokat.

A távhőszolgáltató cég azt szeretné, ha az erőmű kedvezőbb feltételekkel és alacsonyabb áron adná el neki az energiát, hiszen mindkét vállalatnak elemi érdeke, hogy csökkentsék a fogyasztók terheit, s ezzel megtartsák őket – jelentette ki egy mai sajtóbeszélgetésen Kovács Lajos vezérigazgató. Jelenleg ugyanis túl drága a távhő, így egyre többen fontolgatják, hogy ha technikailag megoldható, új fűtési rendszerre térnek át.

A Főtáv azonban egyedül nem képes elérni az ármérséklést, ugyanis a cég csak az alapdíj mértékéért felelős. Ennek érdekében pedig már eddig is jelentős lépéseket tett. Hatékonyságnövelő programot indított, amelynek eredményeképp az évi 14,2 milliárdos működési költségének 20 százalékát takarította meg, többek között ezerről hétszázra csökkentette a dolgozói létszámát.

További részletek a Világgazdaság holnapi számában

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.