BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kémkedés, lehallgatás? Jönnek és elintézik

A KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. kidolgozta lehallgatás- és adatlopás-védelmi csomagját a közelmúltban történt kémbotrányokra és a rejtett kémprogramok elhárítására megnövekedett igényre reagálva.

A KÜRT vezérizgatója szerint nagyon sok cég keresi őket azért, mert nem biztosak abban, hogy a vállalati adatok biztonságban vannak. Erre nyújt megoldást a KÜRT Lehallgatás- és Adatlopás-védelmi csomagja, amelynek elemei önmagukban is segítséget nyújtanak a fenyegetettségek elleni felkészülésben és az esetleges támadások előzetes felderítésében vagy elhárításában.

A szolgáltatás-együttes választásával teljes kép adható a rendszer hiányosságairól, a támadási felületekről, valamint a fenyegetettségek kiküszöbölésének módjairól.

A KÜRT Lehallgatás- és Adatlopás-védelmi csomag tartalmaz belső sérülékenység vizsgálatot, amelynek keretében hacker módszerekkel a hálózaton belülről próbálnak minél több információt megszerezni a hálózatról, a hálózati eszközökről és a felhasználókról, illetve minél nagyobb jogosultsági szintet elérni a hálózatban. Ugyanezt a szimulációt külső támadás kapcsán is végrehajtják.

Emellett automatizált és kézi vizsgálatok együttes alkalmazásával ellenőrzik az összes alkalmazás biztonsági szintjét és feltárjuk az alkalmazások kijátszható pontjait. 

Szükség esetén fizikai vizsgálatot is végeznek: felderítik, hogy illetéktelenek bejuthatnak-e a megrendelő irodájába; hozzáférhetnek-e az informatikai rendszerekhez; lehet-e elővigyázatlan munkatársakból betöréshez felhasználható információkat kiszedni. Sőt: ha szükséges, a megrendelő által megjelölt irodákat, tárgyalókat átnézik, majd kiiktatják a bizalmas információkra nézve potenciális veszélyt jelentő, nem rendeltetésszerű eszközöket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.