BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kkv-k figyelem! – Amit a tőke unió programról tudni kell

Tőke unió program néven egyablakos pénzügyi szolgáltatás indul a kis- és középvállalkozásoknak a szektor dinamizálás érdekében.

Tőke unió program néven a különböző finanszírozási formák, a tőke és a hitel egymásra épülését, egymást erősítő hatását, végső soron pedig az EU-s források hatékony lehívását elősegítő egyablakos pénzügyi szolgáltatást indít a Garantiqa Hitelgarancia Zrt., az MKIK, valamint a VOSZ által tulajdonolt KA-VOSZ Zrt.

A Garantiqa gőzerővel intézi a program megvalósításához szükséges adminisztratív ügyeket, és a KA-VOSZ Zrt.-vel közösen kiképzi a hálózat munkatársait, a területi kereskedelmi és iparkamarák és a VOSZ pedig minden lehetséges csatornán tájékoztatja a vállalkozásokat a feltehetőleg januártól induló kezdeményezésről.

Nem válságkezelő programról van szó, de hozzájárul a kkv-szektor dinamizálásához – mondta a program indításának bejelentésekor Veres János pénzügyminiszter. A kormány a jelenlegi helyzetben legfontosabb feladatának a stabilitás megőrzését tekinti, ám eközben nem feledkezhet meg arról, hogy biztosítsa az előrelépés lehetőségét a magyar vállalkozások számára.

A program olyan kezdeményezés, amely – ha beérik – nagyban hozzájárulhat, hogy a források előteremtésével a hazai kkv-szektor megvalósíthassa legjobb elképzeléseit.


Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke bejelentette, a KA-VOSZ Zrt. a Garantiqa Pont Tanácsadó Zrt.-vel közösen pénzügyi szolgáltató céget alapít, ezzel, valamint az általa koordinált országos kamarai és VOSZ-irodahálózat bevonásával járul hozzá a program sikeréhez. Ezek az irodák a program ügyfélszolgálati irodáiként is működnek majd, a vállalkozókkal történő közvetlen kapcsolattartás ezeken keresztül valósul meg.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.