BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Klasszikus leépítésre" nem készül a magyar Philips

Klasszikus létszámleépítésre nem kényszerül a gazdasági válság nyomán magyarországi gyáraiban a Philips, de nem hosszabbította meg lejáró szerződéseinek egy részét a munkaerő-kölcsönző cégekkel.

Ez mintegy négyszáz főt érint – emelte ki a Világgazdaságnak adott nyilatkozatában Benedikt Laux, a Philips regionális és egyben magyarországi vezetője. A társaság Székesfehérváron szórakoztatóelektronikai, Tamásiban világítástechnikai eszközöket gyárt, és a szezonális kereslettől függően bérel saját alkalmazottain felül további dolgozókat.

A kérdésre, hogy – mint az egyik legnagyobb itteni befektető – hogyan értékeli a Magyarországnak biztosított IMF-től, Világbanktól és az EU-tól lehívható hitelkeretet, kifejtette: a mentőcsomagra mindenképpen szükség volt, hiszen ha csak a forint árfolyam-ingadozását nézzük, az az elmúlt napokban valóban drámainak volt nevezhető.

Így a befektetőket megnyugtathatja, ha ennek révén sikerül a magyar fizetőeszköz árfolyamát stabilizálni; a kiszámíthatóság exportőrként és itteni forgalmazóként is szükséges a Philipsnek. Most azonban a legfontosabb a további lépések mielőbbi megtétele.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.