BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyugaton csökkent, keleten nőtt az Opel forgalma

Jóllehet a harminc európai országban 1,9 százalékkal, 1,6206 millióra csökkent a General Motors személygépkocsi eladása szeptember végéig az elmúlt év azonos időszakához képest.

A cég Kelet-Európában 10,4 százalékos előrelépést ért el. Ez 318245 gépkocsit jelent kilenc hónap alatt.

A GM Europe közleménye szerint földrészünkön a Chevrolet 16,8 százalékkal 385 653 darabra növelve forgalmát, és 2,2 százalékos piaci részesedésre tett szert. Sajnálatos azonban, hogy csaknem ugyan ilyen arányba, 16,7 százalékkal 54 ezerre csökkent a GM prémium márkája, a Saab forgalma.

Az Opel/Vauxhall eladások 6,1 százalékkal 1,175 millió darabra csökkentek a háromnegyed év végére, Oroszországban viszont jelentős, 73,3 százalékos bővüléssel 78 ezer gépkocsit adott el a német márka - közölte a gyártó.

Mint arról tegnap beszámoltunk, a General Motors-ra is hat a válság, a cég tegnap jelentett be a szentgotthárdi Opel-gyár ideiglenes bezárását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.