BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Párizsban a magyar hibridautó - képek!

A nagyközönség számára szombaton nyíló párizsi nemzetközi autószalonon mutatkozik be az első magyar hibridhajtású autó prototípusa.

Az őriszentpéteri Antro Kht. által fejlesztett Solo fantázianevű napelemes hibrid autó akkumulátorait a tetején lévő napcellák, valamint az utastérben lévő taposópedálok töltik menet közben.

Az Antro Kht. 2001 óta körülbelül 200 millió forintot fordított a közvetlen fejlesztésekre és a prototípus megvalósítására regionális, országos és uniós pályázatok, valamint az MKB-Euroleasing Zrt. támogatásával.

A sorozatgyártás 2012-re tervezett beindításához több milliárd forintos tőke szükséges, ezért az Antro az elmúlt évben létrehozta a Solo-Duo Zrt.-t, hogy a kockázati tőkebefektetők és a későbbi gyártásban is részt vevő szakmai befektetők bevonásával finanszírozza a sorozatgyártás előkészítését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.