BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Érkezik az orosz Opel - Fotó!

A General Motors (GM) ma avatja fel 303 millió dollárba került összeszerelő üzemét a Szentpétervárhoz közeli Susariban.

Az üzem évi 70 ezres kapacitása révén az amerikai konszern 200 ezer kocsit gyárthat Oroszországban. Már az avatás előtt megkezdődött a GM két aszfaltterepjárója, az Opel Antara és a Chevrolet Captiva sorozatgyártása, a jövő évben pedig az új fejlesztésű középkategóriás limuzin, a Chevrolet Cruze is gyártásba kerül. Az 1700 fős susari üzem csak a helyi piacra termel.

A GM Europe elnöke, Carl-Peter Forster kijelentette, Oroszország a legjobb úton halad afelé, hogy az amerikai konszern számára Európa legnagyobb autó piacává váljék.

Miután – a pénzügyi válságig – évről évre ugrásszerűen nőttek az orosz jövedelmek, s ezzel párhuzamosan az autóeladások, a GM megváltoztatta terveit a susari üzemmel kapcsolatban.

Noha korábban 26 ezres gyártókapacitással tervezték az üzemet, még az építkezés megkezdése előtt 70 ezerre módosították a terveket. Az autóra éhes orosz piac gyakorlatilag az összes nagy járműgyártó csoport figyelmének a középpontjában áll, amelyek nem csupán gyártmányaik helyi eladásait növelik, hanem egyre-másra hozzák létre orosz cégekkel vegyes vállalataikat, hogy helyben gyártsák az ottani piacra szánt modelleket.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.