BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma még nem reális a kereskedők Opel-ajánlata

Elemzők szerint nem lehet komolyan venni annak az autókereskedő konzorciumnak az ajánlatát, amely a rüsselsheimi Opel gyár menedzsmentjével közösen a héten Angela Merkel kancellárasszony gazdasági tanácsadójával tárgyalt a General Motors leány megvásárlásáról.

A konzorciumot vezető két kereskedőlánc igazgatója, Kurt Köger és Peter Dahlmann mellett Opel-munkatársak is az ajánlattevők között vannak. A piaci szakértők szerint hiába az anyacég csőd közeli helyzete, egyelőre nem tervezi a detroiti központ eladni a legjövedelmezőbb európai tulajdonát. Becslések szerint az Opel-márka értéke 3 és 5 milliárd euró között van, amely összeget még nagyobb gépjármű-kereskedők sem tudnak stabilan előteremteni.

A két vezető cégnek egyébként 17 lerakata van Németország-szerte és 30 éve foglalkoznak különböző márkák forgalmazásával. Szakértők szerint az Opel megmentéséhez szükség lehet a GM amerikai kormánytámogatására, és felmerült a német tartományi kormányzat, esetleg Berlin közbeavatkozása is a csőd elkerülésére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.