BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meghajolt a fogyasztók akarata előtt a GM

A General Motors ausztrál leányvállalata évtizedek óta először épít üzemanyag-takarékos kisautót. A hagyományosan nagy és erős GM-autók iránti kereslet érezhetően csökkent a válság következtében.

A Holden, a General Motors ausztrál leánya bejelentette: 2010-re kicsi, négyhengeres autót dob piacra. "Ez újradefiniálja a jövőnket és igazolja, hogy több út áll előttünk. Új életet lehelünk az autógyártásunkban" – mondta a Reuters-nek a Holden vezérigazgatója.

Novemberben 5.2 százalékkal csökkent az új autók eladása Ausztráliában, ez az ötödik lefelé mutató hónap. A Holden a nyolcvanas évek óta nem épített kisautót, de a fogyasztói igények megváltozása mellett az ausztrál kormány a tervek szerint a helyi káros anyag kibocsájtást is csökkentené

Kevin Rudd miniszterelnök novemberben jelentette be az autóiparnak nyújtott 4 milliárd dolláros segélyről szóló döntést és egyúttal egy nyolcszáz millió dolláros "zöld alap" felállítását. A kormány 102 millió dollárral járul hozzá az új kisautó megépítéséhez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.