BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mi lesz veled, Opel?

Meghatározó lehet a német Opel járműgyártó társaság számára, hogy anyavállalata, az amerikai General Motors egyelőre nem juthat hozzá az amerikai törvényhozás jóvoltából egy több milliárd dolláros támogatási csomaghoz.

Az Opel jelentős költségcsökkentéssel nézhet szembe fennmaradása érdekében, emlékeztetnek a jelentések. Szakszervezeti források szerint 750 millió dolláros munkaköltség-megtakarításról lehet szó, és elképzelhető, hogy ennek fejében az Opel dolgozói részesedést kérnek majd a vállalatban.

Az Opel vezetősége bő 1 milliárd euróra szóló hitelgaranciát kért Angela Merkel német kancellártól, aki még karácsony előtt rendezést ígért a garancia ügyében. A GM igényelte nagy pénzügyi mentőöv nélkül elemzők szerint azonnali válság tör ki a vállalatnál az akut pénzhiány miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.