BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb autógyár vérezhet el - Életmentő segélyért kiált a Fiat

A Fiat vezérigazgatója úgy nyilatkozott: az autógyár egyedül nem alkalmas a túlélésre, ezért partnerre van szüksége a válság túléléséhez.

"Egy jóval nagyobb gépezetre van szükségünk" – idézi Sergio Marchionne szavait a Globe Investor. A Fiat vezérigazgatója szerint egy autógyárnak legalább 5.5-6 millió darabos éves eladásra van szüksége a túléléshez, a Fiat pedig – sok más gyárhoz hasonlóan – messze nem éri el ezt a mértéket.

Macchionne szerint a krízis összesen hat gyártót hagy majd maga után és ezek közül csak egy amerikai lesz. A megjegyzés és a detroiti óriásokkal folytatott tárgyalások nyomán több találgatás is napvilágot látott arról: milyen együttműködések és fúziók képzelhetőek el az autóiparban.

A Chrysler például úgy nyilatkozott: felmerülhet egy riválissal kötött szövetség, amennyiben az segíti a cég túlélését. Német lapértesülések szerint a TATA pedig a Daimlerrel való együttműködésen gondolkozik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.