BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"A VDSZSZ rémhírt terjeszt" - A MÁV cáfolja a tömeges leépítést

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) tudomása szerint 5 ezer főt, azaz a vasutasok negyedét bocsátaná el az idén a MÁV Zrt. - ismerteti a mai Magyar Nemzet. A cég cáfol, az érdekképviselet pedig a Vasúti Érdekegyeztető Tanács összehívását sürgeti

Az információra reagálva a MÁV kijelentette, a leghatározottabban visszautasítják a VDSzSz nyilvánvaló rémhíreit, valótlan állításait. A MÁV Zrt. idei üzleti tervében szó sincs 5 ezer munkavállaló elbocsátásáról, s ezt a VDSzSz vezetőinek, akik a MÁV Zrt. Felügyelő Bizottságának tagjai is, nyilvánvalóan tudniuk kell - állítják. Molnár csaba közlekedési miniszter szintén közölte: a MÁV üzleti tervében nem szerepel tömeges létszámleépítésről szóló előterjesztés.

A cég menedzsmentje szerint a tudatos csúsztatások és rémhírek csak azt a célt szolgálják, hogy felhergeljék a vasutasokat és a közvéleményt, szándékosan zavart keltve.

Ugyanakkor hozzáteszik: A MÁV Zrt. a hatékony működés érdekében és a válságos gazdasági helyzetre tekintettel – más cégekhez, vállalatokhoz hasonlóan – tervez karcsúsítást, de csak a központi irányítás terén, vezetői szinteken, ami távolról sem érinti a vasútközlekedés közvetlen lebonyolításában érintett munkaköröket.

Erről egyébként a cég állítása szerint  folyamatos az egyeztetés a vasúttársaságnál működő érdekvédelmi szervezetekkel. A VDSzSz válaszában leszögezte: nem tényeket állítottak, csupán közzétették azokat az információkat, melyek a birtokukba jutottkak. A helyzet tisztázása érdekében kezdeményezték a Vasúti Érdekegyeztető Tanács összehívását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.