BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmas zuhanás a Canonnál

A világ legnagyobb digitális fényképezőgép gyártó cége 81 százalékos profitcsökkenést jelentett a negyedik negyedévben. A következő negyedévre a Canon tizennégy éve a legrosszabb teljesítményt várja.

A Canon számára – a legtöbb vállalattal ellentétben – már december 31-én befejeződik az üzleti év, ezért az elemzők odafigyelnek az eredmények bejelentésére, hiszen a Canonnal az első japán exportőr üzleti kilátásaira derül fény – írja a Reuters.

"Jelentős javulás nem várható 2009-ben, az üzleti környezet az előző évnél is rosszabbul alakul számunkra" – közölte a Canon ügyvezető igazgatója. A cég negyedik negyedéves profitja 81 százalékkal zuhant. Előrejelzésük szerint a működés közben mért profit 68 százalékkal, 1,8 milliárd dollárra esik 2009-ben  Ez tizennégy éve a legrosszabb eredmény.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.