BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minden szegmensben jól teljesített az Alstom

Folyó üzleti évének első kilenc hónapjában az Alstom Csoport rendelésállománya, az előző év azonos időszakához képest 8 százalékkal 21,5 milliárd euróra emelkedett – olvasható a vállalat közleményében. A vállalat értékesítésének árbevétele ebben az időszakban 12 százalékkal 13,5 milliárd euróra nőtt.

Az új erőmű üzletág a 2008/09. pénzügyi év első kilenc hónapjában 10,2 milliárd euró értékben szerzett új megrendeléseket, ami megfelel az év első kilenc hónapban elért új megrendelés volumennek. Ez az üzletág a harmadik negyedévében 2,5 milliárd euró értékben szerzett új megrendeléseket, ami megfelel a vállalat előzetes várakozásainak. Egyebek mellett megrendelést kapott gázüzemű erőművek – ezen belül is 5 gázturbina – szállítására Hollandiába, Spanyolországba és Örményországba, 500 millió euró értékű áramtermelő berendezések gyártására és szállítására Brazília egyik legfontosabb infrastrukturális létesítménye, a Santo Antonio vízi-erőmű fejlesztéséhez. Az üzletág első kilenc hónapban realizált 6,5 milliárd eurós értékesítési árbevétele 22 százalékos növekedést jelent.

Az üzleti év első kilenc hónapjában az erőmű szerviz üzletág megrendeléseinek volumene stabil, 3,9 milliárd eurós szinten maradt. Az üzletág egyebek mellett három üzemeltetési és karbantartási szerződést nyert el Algériában, Hollandiában és Spanyolországban, amelyek közül az első kettő a szerződéses időtartamot tekintve különösen jelentős megrendelésnek számít. A megrendelések között szerepelt továbbá számos kis- és közepes méretű projekt is. A 2008/09. pénzügy év első kilenc hónapjában az Erőmű Szerviz üzletág 2,9 milliárd eurós árbevételt ért el, ami 9 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakát.

Az első kilenc hónapban a közlekedés üzletág által kapott új megrendelések volumene elérte a 7,4 milliárd eurót, ami 20 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakában realizált, már eleve igen magas volumenű megrendelések összegét.

A harmadik negyedévben a közlekedés üzletág rendelésállománya 2,2 milliárd euró értékben bővült, ami 61 százalékkal haladja meg a 2007/08. pénzügy év harmadik negyedévének azonos mutatóját. A közlekedés üzletág a harmadik negyedévben több fontosabb megrendelést, egyebek mellett az Olaszországnak értékesített AGV vonatok karbantartási szerződését, valamint metró szerelvények és villamosok szállítására vonatkozó megbízásokat is elnyert.

A közlekedés üzletág eladásai 4 milliárd euróval bővültek, amely enyhe növekedést mutat a folyó üzleti év első kilenc hónapjához képest. A megrendelések teljesítései várhatóan a pénzügyi év negyedik negyedévében fognak realizálódni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.