BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orosz mankó a Malévnak

Egy időre eltűnhetnek a Malév Zrt. fölül a viharfelhők, az orosz Vnyesekonombank ugyanis a hóna alá nyúl a több cégnek is nagy összeggel tartozó nemzeti légitársaságnak. Az állami pénzintézet megemeli a súlyosan veszteséges légicég alaptőkéjét, és várhatóan átveszi Borisz Abramovics 49 százalékos tulajdonrészét a céget birtokló AirBridge Zrt.-ben. Színre lép az Aeroflot is, kihasználja a Malév uniós jogait és megszerzett piaci pozícióit. Az Aeroflot várhatóan egy ideig meghagyja a mostani vezetést.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közben 2,2 millió euró tulajdonosi kölcsönt nyújtott a privatizációkor életre hívott Malév Vagyonkezelő Kft.-nek (MV). A légitársaság nem fizeti az MV Kft.-nek járó bérleti díjakat, emiatt a kft. nem tudja törleszteni az MFB-től kapott és a légicégnek átutalt hitel részleteit. A Malév tőkerendezéséről a január 27-i közgyűlésen döntenek.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.