BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az adófizetők pénzéből fizet jutalmat a biztosító

Az Amerikai International Group biztosítótársaság, amely e hónapban jelentette be negyedik negyedévi 61,7 milliárd dolláros veszteségét, dollár tízmilliókat kitevő jutalmakat fizet ki vezetőinek. Az amerikai történelemnek ez volt a legnagyobb vállalati vesztesége.

Az AIG, amely 170 milliárd dollárral résesedik az adófizetők pénzéből az állami mentőakciók révén, 165 millió dolláros jutalmat oszt szét a korábban kötött szerződéseknek megfelelően. A bajokkal küszködő AIG ugyanakkor azt közölte az amerikai pénzügyminisztériummal, hogy a további kifizetéseket érintőn mértékletességet fog tanúsítani.

Timothy Geithner pénzügyminiszter e héten találkozott Edward Liddy-val, az AIG elnökével és kérte fel a cégvezetőt, hogy tárgyalják újra az AIG-nél a jutalmak kifizetésének feltételeit, a miniszter ugyanis a jelenlegi kifizetéseket az adófizetői támogatás fényében elfogadhatatlannak tartja.

A vezetői jutalmakról még 2008 elején kötöttek megállapodásokat, azokat az AIG-nek teljesítenie kell, különben pereskedéseknek nézne elébe - érvelt az AIG elnöke.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.