BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Toyota: mindent újrakezdenek

Az alapító unokája, a Toyota nemrég kinevezett elnöke úgy fogalmazott: a cég hajója viharban halad és az alapoktól kell kezdeniük az újraépítést. Akio Toyoda közölte: a teljes termékpalettát felülvizsgálják.

14 év után először irányítja ismét az alapító egyik leszármazottja a japán autógyárat. A nemrég elnökké kinevezett Akio Toyoda első sajtótájékoztatóján a vállalat teljes megújítását és a termékkínálat újra fókuszálását helyezte kilátásba. A cél, hogy az autók jobban megfeleljenek a regionális igényeknek, a vállalat pedig ezzel az expanzióról visszatér a jó kocsik gyártásához – fogalmazott az elnök az AP-nek.

A cég történetének legfiatalabb, 53 éves elnöke egyúttal közölte: az ügyfeleket helyezi előtérbe a válságból való kilábalás érdekében. A Toyota rekord mértékű, 4,4 milliárd dolláros veszteséggel zárta az első negyedévet, a pénzügyi év további részére nézve pedig további mínuszokra számít.

Ugyanakkor az új elnök növelte a reményeket, hiszen a japán médiában a Hercegként emlegetett Toyoda karizmája sokak szerint olyan morális lökést ad a cégnek, ami segíthet a válság leküzdésében. Az új vezető ugyanakkor egyelőre nem közölt részleteket arról, hogyan képzeli el pontosan a gyártás újraszervezését, csak annyit lehet tudni, hogy bizonyos modellcsoportokat előtérbe helyeznek, míg másokat leépítenek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.