BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Drákói megtakarítási szigor a Lufthansánál

A lap munkatársaihoz intézett körlevelében a Lufthansa utasforgalmi részlegének vezetője drákói takarékosságot helyezett kilátásba.

A takarékossági intézkedésekről az ORF számol be a Handelsblatt által megszerzett levél alapján. Christoph Franz szerint a Lufthansa 2001-ig az utasforgalomban jelentkező költségeket tartósan csökkenteni akarja azzal a céllal, hogy így takarítson meg évente egymilliárd eurót.

Középtávon pedig az utasforgalom-menedzsment területén a dolgozók akár egyötödét akarja leépíteni a vállalat. A költségoldalról jelentkező magas nyomást a lap birtokába jutott, belső körlevél azzal indokolja, hogy a Lufthansa 2008-2004 között kereken 160 új repülőgépre ad fel megrendelést.

Németország legnagyobb légitársasága, június végén kapta meg az Európai Unió versenyhatósági jóváhagyását a Brussels Airlines felvásárlásához, ám meg kell válnia egyes belga, német és svájci reptereken kapott fel–és leszállási jogától.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.