BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már 21 magyar új influenzás beteg - köztük két kisgyermek

Huszonegyre emelkedett az új típusú influenzás megbetegedések száma Magyarországon, miután vasárnap újabb hét pozitív vizsgálati eredmény született

A hét új beteg mintái közül négy a már ismert, munkahelyi betegséghalmozódással érintett külföldi cég dolgozóitól származott, míg három pozitív eredmény az ugyanezen munkahelyen dolgozó egyik beteg családtagjaitól - írta a beol.hu az MTI híre alapján.

A családtagok között egy 4 és egy 2 éves kisgyermek is van - olvasható a közleményben. A cég hét beteg dolgozója közül kettő szorul kórházi ellátásra - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

Közölték továbbá, hogy az ÁNTSZ Közép-magyarországi Regionális Intézetének epidemiológusai tovább folytatják az érintett betegek kontaktjainak, kapcsolatainak felkutatását.

Az ÁNTSZ a legutóbb múlt pénteken tájékoztatta az MTI-t új típusú influenzás megbetegedésről: a tizenkettedik fertőzött egy 38 éves férfi volt, akinek az egyik munkatársa nem sokkal korábban tért vissza az Egyesült Államokból.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.