BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem pihen a forint a nemzeti ünnepen

Erősödött a magyar fizetőeszköz árfolyama a főbb devizákkal szemben szerdán reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon. A forint tehát jól kezdte a napot, a folytatás kérdéses, miután a hazai tőzsdén ezúttal nincs kereskedés.

Erősödött a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerdán reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

forint, árfolyam, nemzeti ünnep
Munkában a forint: erősödéssel kezdte a nemzeti ünnepet / Fotó: NurPhoto via AFP

Az euró 400,17 forintra gyengült röviddel 7 óra előtt a kedd esti 400,41 forintról. A svájci frank árfolyama 428,19 forintról 427,37 forintra csökkent, a dolláré pedig 370,58 forintról 370,50 forintra süllyedt. Az euró jegyzése a kedd kora esti 1,0806 dollárról 1,0800 dollárra változott.

Az október 23-i ünnepnap miatt a magyar tőzsdén ezúttal nincsen kereskedés, máshol a világon azonban nem áll meg az élet:

  • a vezető amerikai részvényindexek közül a Dow Jones és az S&P 500 is stagnált, míg a Nasdaq 0,1 százalék pluszban zárt kedden, ám a határidős részvényindexek mostani állása alapján mínuszban nyithatnak szerdán.
  • Ami az ázsiai kereskedéseket illeti, a Nikkei 0,68 százalékos mínuszban van, a Hang Seng 1,9 százalékot emelkedett, a CSI 300 0,6 százalékkal süllyedt.
  • Az európai börzéken a következő a helyzet: a határidős részvényindexek állása alapján a DAX 0,82 százalékot emelkedhet, a CAC 0,34 százalékkal kerülhet feljebb, míg a FTSE 0,41 százalék pluszban kezdheti meg a szerdai működését. 

Nem találták formájukat a blue chipek, alaposan megrángatták a Molt

A pesti parkett nagyjai felemás formában zárták a napot kedden. A legnagyobb vesztes a Mol volt. A BÉT teljesítménye beleillett a nyugati körképbe.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.