BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Déli Áramlat Magyarország Zrt. orosz-magyar vezérigazgatói párossal

Az év végére beruházási döntés várható az orosz hátterű Déli Áramlat és a rivális Nabucco gázvezetékekről.

A Déli Áramlat hazai projetkcégének alapító okiratát Viktor Zubkov első orosz miniszterelnök-helyettes január végi, budapesti látogatásán írják alá.

A Déli Áramlat Magyarország Zrt. élén orosz–magyar vezérigazgató páros áll majd, magyar részről az első vezér Bató Csaba, az MFB Invest vezérigazgatója lesz – értesült lapunk diplomáciai körökből.

Bayer Mihály utazó nagykövet szerint azonban a Nabucco előkészítése előrébb tart, a Déli Áramlatnak például biztos gázforrása sincs. Kóka János, az Országgyűlés illetékes bizottságának elnöke szerint erősíteni kell a Nabucco támogatását.

Magyarország február végére „V4 + energia” csúcsot szervez. Zubkov tárgyalásain terítékre kerül az EMFESZ Kft. gázellátása, a Mol Nyrt. orosz résztulajdonosa, a Szurgutnyeftyegaz további szerepe, s téma lesz, hogy visszakerül-e oroszból magyar kézbe a Malév Zrt.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.