BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Apple, mint erkölcsrendész - Óriási a felháborodás

Az Apple számtalan szoftverfejlesztő céget haragított magára azzal, hogy a közelmúltban eltávolította az App Store-ból azokat a szexuális tartalmú alkalmazásokat, amelyekre állítása szerint sok panasz érkezett.

Péntek óta több ezer szexuális tartalmú alkalmazás tűnt el az Apple elektronikus szoftverüzletéből, bár néhány program – köztük a Playboyé is – továbbra is elérhető. A cég marketingért felelős alelnöke a döntést azzal indokolta, hogy számtalan panasz érkezett hozzájuk a most eltávolított alkalmazásokkal kapcsolatban.

Arra a kérdésre, miért hagytak meg ennek ellenére több hasonló programot, Phil Schiller úgy válaszolt: tekintetbe vették, mennyire ismert a gyártó cég, illetve, hogy korábban már megjelentetett tartalmakról van-e szó.

Ugyanakkor a BBC-nek nyilatkozó fejlesztők értetlenül és dühösen állnak a történtek előtt. Az ausztrál ChilliFresh vezetői szerint a döntés indokolatlan és nem egyforma mércével méri a cégeket. A vállalat alaposan megszenvedte a tiltást, hiszen bevétele napi 320 fontról 5 fontra csökkent az Apple közbelépése óta. Az Apple indexére került Wobble nevű programjában egyébként női melleket nézhettek a felhasználók.

Az Apple kizárólag azoknak a programoknak a telepítését engedélyezi az iPod és iPhone készülékekre, amelyek az App Store-ban megtalálhatóak és amelyek forgalmazását előzetesen jóváhagyta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.