BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét vízműbotrány: "mulatságos, hogy a megmentőt zárják ki"

Az Aquainvest Kft. szerint az önkormányzat veszélyezteti a Tamási Közös Víz- és Csatornamű Kft. működését, ezért tagkizárási pert kezdeményeznek.

A pécsi vízművitából is ismert cég ügyvezetője, Gesztesi László felháborítónak tartja, hogy a Tamási Közös Víz- és Csatornamű Kft. pénteki taggyűlésére felkészületlenül és vádaskodva érkeztek az önkormányzatok delegáltjai - számol be a Teol.hu.

Az Aquainvest 49 százalékban, Tamási 36 százalékban, a többi kistelepülés 15 százalékban tulajdonos. Az ügyvezető azt mondta: az iratokat követelték rajta, holott minden évben írásos beszámolót adnak át a tamási önkormányzatnak a kft. gazdálkodásáról. Most 12 pontban összefoglalták, hogy mivel veszélyezteti az önkormányzat a vízmű működését. A tagkizárási pert 30 napon belül kell elindítani.

Széles András alpolgármester erre azt mondta: a taggyűlésen azt kérték, hogy megvizsgálhassák a bizonytalanná vált pénzügyi helyzet okát. Van egy 90 milliós követelés a vízművel szemben, s a cég hónapok óta fizetésképtelen. Az önkormányzat emiatt feltételekhez kötött kezességvállalási ajánlatot tett január elején. Az alpolgármester szerint mulatságos, hogy most a lehetséges megmentőt akarják kizárni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.