BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét szárnyal a Hochtief

Németország legnagyobb építőipari vállalata, a Hochtief AG tavaly 195 millió euró nettó profitra tett szert, az előző évi 157 millió euróval szemben, ami túlszárnyalta az elemzők várakozásait.

A Hochtief a tavalyi évet 36 milliárd euró összegű rendelésállománnyal zárta, az ázsiai épitkezések élénkülésének köszönhetően, ám erre az évre azt jósolják, hogy a rendelésállomány idén "kissé csökken" majd.

A Hochtief arra törekszik, hogy középtávon az adózsá előtti nyeresége elérje az egymilliárd eurót. A tavalyi adózás előtti eredménye 600,5 millió euró volt. A tavalyi eredmény növekedéséhez hozzájárult az ausztráliai leányvállalata: a Leighton, valamint két USA-beli leányvállalalta, a Turner és a Flatiron. A Hochtiefnek Európában is sikerült fordulatot elérnie, és két évi veszteség után ismét nyereséges volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.