BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A gravitációt megcáfolva száguld az Apple

Az Apple részvényeinek árfolyam rakétaként lőtt ki, miután a cég minden várakozást felülmúló eredményekről számolt be.

Az Apple 8,8 millió darab okos telefont értékesített az első negyedévben, a cég nettó bevétele pedig 90 százalékkal növekedett, ezzel elsöpörve minden, a teljesítményével kapcsolatos várakozást.

A forgalom 49 százalékkal emelkedett, 13,5 milliárd dollárt érve el. A nettó bevétel és a forgalom Peter Oppenheimer pénzügyi igazgató szerint a legnagyobb volt, amelyet a cég valaha elért a karácsonyi szezonon kívül.

Az Apple 33 százalékkal több Macet értékesített, 8,8 millió darabos okos telelfon eladása pedig még az előző negyedév eredményét is felülmúlta. A hírek hallatán a befektetők 5,6 százalékkal magasabbra nyomták a részvény árát. A Piper Jaffray elemzője, Gene Munster az AP-nek úgy nyilatkozott: óriási negyedévet zárt az Apple, amely szinte megcáfolja a gravitációt azzal, hogy egy három éves készülékkel (iPhone) ilyen sikert ér el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.