BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Távvezetékeket adott el az illegális fémkereskedő

Az elmúlt fél évben legalább 162 tonna fémhulladékot értékesített illegálisan az a cég, melyre tegnap bukkantak a pénzügyőrök.

A szóban forgó pilisi társaság fémkereskedelemre kért hatósági engedélyt, ennek kapcsán tartottak nála telephely-ellenőrzést vám- és pénzügyőrség munkatársai.

A helyszínen azonban kiderült, hogy a cég a közel fél éve történt bejegyzése óta engedély nélkül folytat fémkereskedelmi tevékenységet. Ezzel viszont megszegte a fémtörvényt – közölte Sipos Jenő szóvivő, hozzátéve, hogy a vám- és pénzügyőrség munkatársai a még készleten lévő 13 tonna fémhulladékot lefoglalták. 
 
A szakértő véleménye szerint az ELMŰ-től származó felsővezetékek maradványai is a lefoglalt fémhulladékok között vannak.
 
A fémkereskedő által elkövetett bűncselekményt a vám- és pénzügyőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja. Szankcióként a jogellenesen forgalmazott fémhulladék piaci értékének ötszörösére számíthat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.