BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Renault bizakodóbb, mint a Peugeot

A Renault ma nyilvánosságra hozta első féléves értékesítéseit és várakozásait, amelyek optimistábbak, mint a nagyobb rivális PSA Peugeot Citroen száma.

A második legnagyobb francia autógyár, a Renault 22 százalékkal, 1,35 millió darabra emelte értékesítései az első félévben, a jól teljesítő ázsiai és latin-amerikai piacok ellensúlyozták az európai gyengélkedést.

A Renault részesedése a globális piacon 0,2 százalékkal, 3,9 százalékra emelkedett, a személyautók eladásainak száma pedig 1,19 millióra növekedett, ami 22 százalékos plusz az előző év első feléhez képest. A francia konszern kissé bizakodóbban látja a szektor jövőjét, mint nagyobb versenytársa, a Peugeot Citroen, hiszen a cég 7-9 százalékos európai visszaeséssel számol ebben az évben a teljes üzletágat tekintve. A Renault a teljes autópiacon 2009-hez képest 8 százalékos növekedést vár – jelenti a The Wall Street Journal.

(Mint arról beszámoltunk, a PSA 10 százalékra becsüli az európai autóipar volumenének csökkenését az idei évben.) A Renault az első féléves teljesítményt egyrészt a kormányzati autócsere programnak, másrészt az új modellek bevezetésének tulajdonítja és tervei szerint minden márkájának piaci részesedését növeli az idei évben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.