BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Autópiac most - A csökkenésnek is örülnek

Júniusban 1,341 millió személyautó került forgalomba az EU 27 tagországában, 6,9 százalékkal kevesebb, mint az elmúlt év júniusában.

Ez az érték különösen a májusi 9,3 valamint az áprilisi 7,4 százalékos visszaesés tükrében számít pozitív eredménynek. Ami a legutóbb csatlakozott tíz ország piacát illeti, az európai szakmai szövetség összesítése szerint a múlthavi elmaradás csupán 3,9 százalékos volt a bázishoz képest, míg a nyugat-európai úgynevezett EU15-ök piaca 7,9 százalékkal gyengült.

A legnagyobb autóvásárló országokban korántsem hasonló a helyzet. Németországban 32, Olaszországban 19, Franciaországban 1,3 százalékkal kelt el kevesebb kocsi, mint tavaly júniusban, míg a spanyol és brit kereskedők 25 illetve 11 százalékos forgalomerősödésnek örülhettek.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.