BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Forró BKV-s pillanatok: Hőség van a klímás Volvo buszokon

Gyakran nem működnek a légkondival ellátott Volvo buszokon a klímaberendezések a kánikulában - írja az index.hu.

Egyre több az utaspanasz a BKV Volvo buszainak klímaberendezéseire. Ezért a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) levélben fordult a műszaki vezérigazgató-helyetteshez, hogy megtudakolja, mi az oka, hogy a buszok jelentős részén a klímaberendezés alacsony hatásfokkal működik vagy meleg levegőt fúj.

Takács Péter műszaki vezérigazgató-helyettes válaszában elismeri, hogy a járművek egy részénél valóban megfigyelhető a hűtőteljesítmény csökkenése illetve a berendezések hibás működése - írja a hírportál.

Az igazgató szerint ezt részben az idézi elő, hogy anyagi okokból csökkent idén a betöltött hűtőközeg mennyisége

Hozzáteszi, hogy a problémákat egy hibás konstrukciós kialakítás is tetézi a ventillátormotorok környezetében.

Egy buszvezető az Indexnek leegyszerűsítve úgy magyarázta a problémát, hogy a busz tetején fekvő klímamotor nem bírja a kánikulát. Nagy hőségben egyszerűen úgy felmelegszik, hogy le kell kapcsolni.

A vezérigazgató-helyettes közölte, hogy a berendezéseket folyamatosan javítják. De szűk gazdálkodási keret miatt a feladatokat rangsorolniuk kell, a forgalombiztonsági rendszerek működése pedig fontosabb az utaskomfortnál.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.