BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megháromszorozta eredményét a Lufthansa

A Deutsche Lufthansa AG, Európa második legnagyobb légi társasága, megháromszorozta a negyedévi üzleti nyereségét, túlszárnyalva az elemzők becsléseit, az utasszám, és a légi teherforgalom volumenének növekedése hatására.

A cég üzemi eredménye az idei második negyedévben 159 millió euró volt, szemben az egy évvel korábban feljegyzett 52 millió euróval - közölte a kölni székhelyű légitársaság. Az értékesítési forgalom 33 százalékkal 6,9 milliárd euróra nőtt. A nettó profit 89 millió euróról 194 millió euróra emelkedett.

A Lufthansától a Bloomberg által megkérdezett elemzők 131 millió eurós üzleti eredményt vártak. A légitársaság az idei első félévében 27,2 millió utast szállított, ami 1,8 százalékos növekedés a tavalyi adathoz képest. A Lufthansa Cargo a vállalat megfogalmazása szerint a vártnál lényegesen jobb eredményt mutatott fel, konkrét számot azonban a társaság nem közölt a légiszállítási üzletágról.

Stephen Furlong, a Davy Stockbrokers elemzője úgy látja, hogy a vállalat túlteljesíti a szektor eredményeinek javulását erős hozamaival és töltöttségi mutatójával. A Lufthansa megerősítette, hogy idén a tavalyinál magasabb, 130 millió eurós üzemi eredményt vár. A német cég számára nehézséget jelenthet, hogy bár a repülési iparág 12 százalékot javított júniusban, az európai piac még mindig lemaradásban van a kilábalás terén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.