BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ennyit az autógyártók nagy reménységéről

Kínában 2009 márciusa óta nem látott alacsony mértékben növekedett a kereskedőknek eladott autók száma. A számos európai autógyár számára megmentőként szolgáló ázsiai piac lassul.

Júliusban 13,6 százalékkal több gépkocsi került a kereskedőkhöz, ez 2009 márciusa óta nem tapasztalt, kis mértékű növekedés. 2009 júliusában még több mint 70 százalékos növekedési ütemet regisztráltak a kereskedők. A Daiwa intézet szerint már szeptemberben csökkeni kezdett a kínai autókereslet, és az eladatlan készletek tovább növekednek - jelenti a Bloomberg.

A kínai tervezési minisztérium szerint a kereskedőkre nehezedő nyomás következtében a következő félévben csökkenhetnek az autóárak. Marvin Zhu, a JD Power elemzője szerint miközben a gyártók egyre nagyobb kedvezményeket ajánlanak a vásárlóerő megtartására, a fogyasztók kivárásra játszanak. Zhu szerint a kereskedők jelezték, hogy a tranzakciók volumene csökkent az előző hónaphoz képest is.

A legnagyobb külföldi autógyártó, a GM júliusban 22 százalékkal növelte eladásait a júniusi 23 százalék után. A Warren Buffett által is finanszírozott BYD már lefelé módosította éves előrejelzését, a kínai gyártó a korábbi 800 ezer helyett már csak 600 ezer autó eladására számít idén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.