BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

OMV: Nem késik a Nabucco

A projekttel megbízott OMV igazgató, Werner Auli Brüsszelben kijelentette, hogy a Nabucco által biztosított gázkapacitásokra 2015-ben szükség lesz és ez megvalósítható.

Jelenleg az a lényeges, hogy biztosítsák a projekt finanszírozásának és építésének szinkronizálását. A bankok támogatni fognak bennünket - hangoztatta Auli az APA jelentése szerint. A bankok részéről is "vonzó projektekről" van szó - tette hozzá.

A cél, hogy Azerbajdzsánból 8 milliárd, Irakból 10 milliárd köbméter gáz szállítsanak a hálózaton keresztül, a Nabucco keretében húsz éves szállítási szerződéseket kötnének, amelyek minimális mennyiségi követelményeket is tartalmaznának. Auli úgy vélekedett, hogy a következő félédben rendeződik a Nabucco helyzete

Mindez annak fényében érdekes, hogy Vlagyimir Putyin tegnap Szocsiban azt állította: nem sok esély van arra, hogy a Nabucco projekt sikerrel befejeződik. "A Nabucco vezetéknek csekély az esélye, mert nincs garantált gázforrása. Oroszország nem szállít a Nabuccóba gázt, az iráni lelőhelyeket még nem tárták fel, s Azerbajdzsán Oroszországgal szerződött a gázszállításra. Türkmenisztán jön még szóba, de nem tudni, onnan mennyi gázt kaphat a Nabucco, mivel onnan Kínába fektettek vezetéket, amelynek éves kapacitása 30 milliárd köbméter" - mondta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.