BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb autóipari fejlesztést jelent be ma Orbán

Orbán Viktor miniszterelnök és Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke sajtótájékoztatót tart délután Budapesten, amelyen várhatóan fontos bejelentés hangzik majd el az autógyár beruházási terveiről és magyarországi fejlesztési szándékairól.

Az Audi német autógyár csütörtökön bejelentheti, hogy egymilliárd eurót fektet be a magyarországi gyára kibővítésébe - közölte budapesti keltezésű jelentésében a Reuters brit hírügynökség az AFP francia hírügynökségre hivatkozva szerdán.

Korábbi lapértesülések szerint az Audi komplett autógyártást tervez a győri üzemben: eddig meg nem erősített hírek szerint A3-as szedánokat gyártanak majd Győrben.

Az Opel éppen két nappal ezelőtt jelentette be, hogy jelentős bővítésbe kezd a szentgotthárdi üzemében. Más autóipari gyártók, mint a Hankook is közölték, hogy jelentős kapacitás-bővítést hajtanak végre magyarországi vállalataiknál.

Az autóipari fejlesztéseket a magyar kormány jelentős állami támogatásokkal támogatja: az Opel esetében ez 7,5 milliárd forintra rúg. Hogy ez a támogatás megéri-e az országnak, a sokat hangoztatott KKV-szektorral szemben, arról részletesebben itt olvashatja a témában készült jegyzetünket!

Először augusztus közepén jelentek meg sajtóinformációk arról, hogy még idén ősszel megkezdődhet a győri Audi-gyár bővítése. Akkor került napvilágra, hogy a nemzeti vagyonkezelő eladja a cégnek a 200 hektáros egykori lőteret, az építés engedélyeztetése pedig októberre-novemberre lezárulhat. A munkához azonban uniós jóváhagyást is meg kell szerezni, mert a terület a Natura 2000 környezetvédelmi program része.

Ettől függetlenül is indulhatnak a munkálatok már októberben is, hiszen van egy 56 hektáros, a jelenlegi és a leendő gyárterületet összekötő földdarab, amelynek a beépítéséhez nincs szükség különleges engedélyeztetésre.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.