BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Válságban is bővült a Jánosik

Több mint húsz százalékkal növelte forgalmát a Jánosik és Társai Kft, így az idén várhatóan 6,1 milliárd forintos árbevételt ér el – mondta el építőipari kivitelezést, illetve ipari vállalatok telephelyének takarítását, karbantartását, végző miskolci cég tulajdonosa, Jánosik Lajos.

Annak ellenére, hogy az építőipar idén is gyengélkedett, a legjelentősebb, egymilliárd forintos bevételemelkedést ebben az ágazatban érték el. Az így befolyt négymilliárd forint felét a közbeszerzési pályázatokon elnyert Európai Uniós támogatásból megvalósult beruházások kivitelezése tette ki.

A cég az idén a tiszakeszi kúria 110 milliós felújítása mellett egyebek között elvállalta Erdőbénye, Bodrogkeresztúr, Tiszaladány, Csobaj közterületeinek szépítését is. A mintegy 340 főt foglalkoztató középvállalat a napokban készült el a Szerencsi Egészségügyi és Járóbeteg Szakellátó Központ több mint 400 millió forintba került felújításával. Januárban pedig a tiszaluci iskola 260 millió forintos felújításba fognak.

Jánosik és társai Kft.
Forrás: KIM
(millió forint)
                              2008       2009
Árbevétel                4218       4874
Üzemi eredmény        292        286
Adózott eredmény      234        236
Mérleg sz. eredmény  189         186
Saját tőke                  760        948
Hosszú lej. köt.            17            0
Mérlegfőösszeg          1870      2178

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.