BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Padlón az egyik legnagyobb műtrágya kereskedő

Nem jó hír az agrárszférának, hogy mezőgazdasági szezon nyitányán felszámolási eljárást kezdeményezett a Bács-Kiskun megyei Bíróság az egyik legnagyobb árbevételű magyarországi növényvédőszer forgalmazó ellen. A Chemical Marketing Kft. ellen az Apeh március elején végrehajtási eljárást kezdeményezett, ám már korábban is voltak szállítási nehézségeik.

Felszámolás alá vonták az egyik legnagyobb növényvédőszer és gabonatermény nagykereskedőt, a Chemical Marketing Mezőgazdasági Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t. A 2009-es árbevétel alapján 6.,a 2008-as alapján pedig 8. helyen álló társaság ellen 2010. november 30-án nyújtottak be kérelmet felszámolási eljárás megindítására, a kezdeményező a Bács-Kiskun megyei Bíróság volt. Az eljárás március 11-én indult, ekkor tették közzé a Magyar Közlönyben - írja a gazdaság.hu.

A társaság árbevétele 2008-ban 10,75 milliárd, 2009-ben pedig 9,67 milliárd forintot ért el. A cég ellen 2011. március 4-én kezdeményezett az APEH Bács-Kiskun Megyei Adóigazgatósága végrehajtási eljárást.

A 2001. március elsején Baján 3 millió forint jegyzett tőkével alapított cég Mihálovits István és Nánai-Nagy Róbert tulajdonában volt az alapítástól 2004. január végéig, onnantól Mihálovits egyedüli tulajdonos. A tulajdonosokról az Opten cégtárában nem található további adat, így sem az, hogy milyen más vállalkozásokban érdekeltek, sem az, hogy amennyiben birtokolnak, vagy vezetnek más vállalkozás(oka)t, kik az üzlettársaik. Az időközben a városon belül székhelyet váltó Chemical Marketingben a vezető tisztségeket az első időkben Mihálovits, majd 2004. október végétől Jakus Beátával töltötték be 2005. június végéig, innentől Jakus Beáta Mihálovitsné néven ügyvezet tovább 2009. január közepéig, ezt követően Mihálovits ismét egyedül jegyzi a céget. Jakus Beátáról ugyancsak nem található semmiféle egyéb adat az Opten rendszerében. A cég jegyzett tőkéje 2008. március 12-től 70 millió forintra emelkedett, a társaság alkalmazottainak száma 92 fő.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.