BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meglódult a General Motors profitja

A General Motors második negyedévi profitja csaknem kétszeresére nőtt, miután az amerikai autógyártó konszern növelte piaci részesedését és érvényesíteni tudta áremelési törekvéseit.

A profit összege 2,52 milliárd dollár volt, a tavalyi azonos időszakban feljegyzett 1,3 milliárd dollárral szemben, az árbevétele pedig 19 százalékkal nőtt és 39,4 milliárd dollárt ért el. Az eredmények már a második teljes negyedévet tükrözik, amióta a GM – a struktúraváltás után – ismét megjelent az értéktőzsdén. Dan Ammann, a cég pénzügyi igazgatója szerint a GM "képes kezelni" az amerikai gazdaságban bekövetkező bármilyen hanyatlást.
"Növekszik a bizonytalanság, de arra törekszünk, és e tekintetben sikeresek is vagyunk, hogy az üzleteinknél alacsony nyereségküszöböt és erős mérlegszámlát alakítsunk ki” – mondta. A GM jelenleg kisebb, hatékonyabb üzemanyag-fogyasztású kocsikat gyárt, de a profit nagy része még mindig a kamionok eladásából származik. "Szilárd volt ez a negyedév, azt mutatva, hogy a GM jó úton van, hogy visszanyerje egészségét" – hangoztatta Matt Collins, az Edward Jones elemzője. A GM az adózók pénzéből származó 52 milliárd dolláros segéllyel jutott ki a 2009-es válságból. Az amerikai pénzügyminisztérium még mindig 32 százalékban részesedik a GM rendes részvényeiből.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.