BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az osztrák acélóriás már nem gondolkozik Európában

A Voestalpine osztrák acélipari konkszern ismét erőteljes tőkebefektetésre, cégfelvásárlásokra készül, miután befejeződött a konszolidáció időszaka, ezt azonban elsősorban Európán kívül tervezi - írja a Der Standard.

A bécsi lap szerint a linzi székhelyű konszern 2020-ig több milliárd eurót akar befektetni új üzemek létesítésébe és cégek felvásárlásába. De a növekedése mindenekelőtt Európán kívül valósul majd meg. Wolfgang Eder, a Voestalpine főnöke szerint a cég növekedési irányváltását nem utolsósorban az magyarázza, hogy "Európa ipari telephely szerepe egyre erőteljesebben megkérdőjeleződik."

Ezért készül a Voestalpine arra, hogy az üzleti forgalmából az Európán kívüli kontinensek részarányát a jelenlegi 22 százalékról az évtized végéig 50 százalékra növelje. Eder megerősítette a Der Standardnak, hogy a linzi acélkonszern Brazíliában két vasúti váltógyár építésére készül, akár több tízmillió eurós nagyságrendben. A cég tervezi továbbá két új gyár építését az Egyesült Államokban és Kínában is, ahol beszállítóként jut szerephez egy nagy autógyártónál. Az idei évre mintegy 500 millió euró jut a befektetési tervből.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.