BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elstartolt az állami MVM távközlési cég

Az MVM csoport pénteki közgyűlése határozott az MVM Net Távközlési Szolgáltató Zrt. elindításáról. A társaságban anyavállalata mintegy 25 milliárd forintos tőkeemelést hajt végre, részben saját távközlési eszközvagyona apportálásával – derül ki a villamosipari csoport közleményéből.

Az idén már az MVM Net biztosítja a távközlési hálózatot a kormányzati hírközlési tevékenységek konszolidációs feladataihoz, valamint a további kormányzati hálózatok migrációjához és az elektronikus hírközlési gerinchálózat fejlesztéséhez. E cég adja a távközlési infrastruktúrát a Mavir rendszerirányítói feladataihoz is.


A csoport a megfelelő jogi feltételek teljesülése esetén megvásárolja az MFB Zrt. 50 százalékos tulajdonrészét a Déli Áramlat gázvezeték hazai szakaszának előkészítését végző projekttársaságban.
A Magyar Villamos Művek Zrt. végrehajtotta azokat az utolsó lépéseket, amelyekkel a március 3-ig kell megfelelnie az EU harmadik energetikai csomagjában szereplő tevékenységszétválasztási és egyéb követelményeknek: megteremtette leányvállalata, a villamosenergiarendszerirányító Mavir Zrt. teljes döntési függetlenségét. „Működésünk megfelel az uniós szabályozásnak és a piaci normáknak” – mondta a társaság közleményében Baji Csaba elnök-vezérigazgató.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.