BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Diadalmenetet jelentett a Contiental

A tavalyinál két milliárd euróval nagyobb, 32,5 milliárdos árbevételi tervet készített az idei évre a Continental konszern, amely a második negyedévben is megőrizte az első negyedév lendületét.

Így a világ egyik legnagyobb autóipari beszállító csoportja június végéig a tavalyi első fél évhez képest 10,9 százalékkal 16,5 milliárd euróra növelte forgalmát. Ezzel egyidejűleg az operatív eredmény (EBIT) csaknem 26 százalékkal nőtt 1,6 milliárd euróra emelkedett. A részvényeseknek beszámítandó konszerneredmény pedig közel 47 százalékkal egymilliárd euróra emelkedett, ami 5,02 euró részvényenkénti eredménynek felel meg az előző éves 3,42 euró után.

A Continental konszern a 300 millió euró értékű osztalék-kifizetések és a jelentősen növelt befektetések ellenére is 238 millió euróval csökkentette nettó pénzügyi adósságait a félév során a bázishoz képest. Igaz, a 2011 végi értékhez viszonyítva 104 millió eurós, kis mértékű növekedés tapasztalható. A csoport saját tőkéje a tavalyi június végi szintnél 1,5 milliárd euróval magasabbra, 8,3 milliárd euró fölé bővült. A Continental az első hat hónapban közel 830 millió eurót fordított fejlesztésekre, 210 millió euróval többet az előző év azonos időszakhoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.