BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkent a magyarországi vállalati felvásárlások és fúziók értéke

A magyarországi vállalati felvásárlások és fúziók (M&A) értéke 69 százalékkal csökkent tavaly, becsült összege 550 millió dollárra esett - mondta Dezse Margaret, az Ernst and Young vezető partnere hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az Ernst and Young felmérése szerint a régión belül tavaly a magyar M&A piac csak a hatodik volt, a török (17 milliárd dollár), a cseh (8,3 milliárd), a lengyel (8 milliárd), a szlovák (3,4 milliárd) és a román (800 millió) mögött.

A magyar tranzakciók 32 százalékánál hozták nyilvánosságra az üzlet értékét, szemben a 2011. évi 43 százalékkal. Magyarországon tavaly 82 tranzakciók zártak le, az üzletek átlagos értéke 6,7 millió dollár volt.

A felmérésben csak a privátszféra felvásárlásai és fúziói
szerepelnek, így például a 2011. évi magyar statisztika nem
tartalmazta a Mol részbeni visszavásárlását - jelezte Dezse
Margaret, hozzátéve, hogy "ha a BorsodChem 2011. évi 900 millió dolláros tranzakciójával tisztítjuk a 2012-es adatot, akkor
már nem olyan nagymértékű a tavalyi visszaesés".

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.