BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kilőtt a Nike profitja

Az elemzői várakozást meghaladó mértékben, 38 százalékkal nőtt a Nike profitja üzleti évének első negyedében, elsősorban észak-amerikai és európai értékesítésének bővülése, valamint a globálisan végrehajtott áremelések hatására.

A világ legnagyobb sportcikkgyártója a csütörtöki New York-i kereskedés lezárása után ismertette negyedéves adatait, elsőként a börze DJIA indexében szereplő ipari cégek közül. A sportszergyártó szeptember 23-ától csatlakozott a DJIA indexéhez. Kikerült az indexből ugyanakkor az Alcoa, amely hosszú ideig mindig először hozta nyilvánosságra vállalati gyorsjelentését a csoportból.

A Nike azt közölte, hogy az augusztus 31-én zárult negyedévben adózott eredménye 780 millió dollár, részvényenként 86 cent lett az egy évvel korábbi 567 millió dollár, részvényarányosan 63 cent után. Az elemzők kisebb, 78 cent részvényarányos eredményre számítottak. A cég árfolyama az elektronikus kereskedésben 6 százalékos pluszban állt az adatközlés után.

A sportszergyártó negyedéves árbevétele 8 százalékkal 6,97 milliárd dollárra ugrott, minimálisan meghaladta a szakértői várakozásokban szereplő 6,96 milliárd dollárt. A cég bevétele mindenütt nőtt, kivéve Kínát, ahol 3 százalékkal csökkent. A Nike bevétele Nyugat-Európában 8 százalékkal, Közép- és Kelet-Európában 10 százalékkal, Észak-Amerikában 9 százalékkal bővült az augusztus végéig tartó három hónapban éves szinten.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.