BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gigantikus új repülőteret terveznek London mellett

Nagy-Britannia új megarepülőtér építésére készül London térségében. A Boris Johnson főpolgármester által létrehozott bizottság hétfőn javaslatot tett a London Britannia Airport megépítésére, amelynek hat felszálló- és leszálló pályája lesz, és a megépítése 56,4 milliárd euróba kerül majd. A repülőteret hét éven belül egy mesterséges szigeten épithetik meg a Temze torkolatában, London városközpontjától 80 kilométerre keletre. Elkészülte után vélhetően bezárnák Heathrow-t, Európa legnagyobb repülőterét.

A megépítésre vonatkozó terveket a brit parlament felsőházának is beterjesztik. Egy másik, a brit kormány által létrehozott bizottság pedig az év végéig javaslatokat hoz nyilvánosságra arról, hogy Anglia déli részében miként lehetne fejleszteni a  légi kapacitást. A londoni repülőterek ugyanis egyre jobban teljesítőképességük határát súrolják. Különösen súlyos a helyzet Heathrow esetében ,amelynek kapacitása már 99 százalékban van kihasználva. Az üzemeltető Ferrovial, amelyhez Gatwick és Stansted repülőtere is tartozik, azt javasolta, hogy bővítsék a meglévő repülőterek kifutópályáinak a számát. Ám Johnson ezt mereven elutasitja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.