BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hálózatbővítésre készül a következő években az Euronics

Bővíteni kívánja franchise partnerei számát az 64 Euronics boltot üzemeltető Vöröskő Kft. A cég ma nyitja meg hatodik fővárosi egységét Soroksáron, és az új egység alkalmazottaival együtt az Euronics-boltok dolgozóinak száma 772-re emelkedik.

A tervek szerint 2016 elejére 138 üzlet felett lesz Euronics tábla és addigra a Vöröskő Kft. 98 saját üzemeltetésű üzlete mellett 40 franchise bolt lesz a hálózatban – jelentette ki a veszprémi székhelyű vállalat kereskedelmi vezetője, Fajcsi Róbert, aki jövőre a műszaki cikkek piacán 6–8 százalékos bővülésre számít.

Az üzletszámot három lépésben bővítik: jövőre 8–10 saját üzemeltetésű, 600–100 négyzetméteres bolttal bővül a hálózat a 20 ezer fősnél nagyobb városkokban nagyobb városokban, két év múlva tíz 400–600 négyzetméteres boltot, végül a harmadik évben érik el a franchise boltokkal együtt számított 138-as kitűzött üzletszámot.

Mindenesetre nagyot változott a világ tavaly nyár óta, amikor még azt vizsgálta a cég, hogy a vidéken érdemes-e a korábbiaknál nagyobb, de a fővárosiaknál kisebb áruházakat létesíteni. A felmérést az után végezték, hogy két éve négy, 1500-1600 négyzetméteres úgynevezett mega-áruházat nyitott a Vöröskő. Az 1500 négyzetméter körüli eladóterű Euronics mega áruházak új fejezetet jelentenek a korábban nettó 300-700 négyzetméteres üzletekkel dolgozó cég életében.

A társaság előbb augusztusban foglalta el Budaörsön és a Budakalászon az egykori Electro World üzletek helyét, majd októberben a Corvin Bevásárlóközpontban, szintén a megszűnt Electro World helyén valamint a Köki Terminál bevásárlóközpontban nyitott 1600-1600 négyzetméteres Euronics Mega áruházat. Miután a koncepció láthatóan bevált, tavaly Miskolcon illetve az év végén a Sugár üzletközpontban is nyílt egy-egy „mega” Euronics. A cég árbevétele pedig 32,418 milliárd forintra emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.