BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kínában terjeszkedik a L'Oréal

Új gyártóbázist nyitott meg hétfőn Kínában a L'Oréal, mely hosszú távon is stratégiai fontosságúnak ítéli a kelet-ázsiai ország piacát.

A világ legnagyobb kozmetikai és szépségápolási cikkeket gyártó vállalata a Hopej tartománybeli Jicsang városában nyitotta meg új, több, mint 70 ezer négyzetméteren elterülő egységét, mely a L''Oréal ázsiai-csendes-óceáni régióbeli legnagyobb gyártóbázisa is egyben. A 200 millió jüan (7,2 milliárd forint) beruházással felhúzott létesítmény futószalagjairól évente 250 millió darab kozmetikum kerül majd a polcokra, nemcsak Kínában, hanem szerte a térségben, Délkelet-Ázsiában, Japánban és Dél-Koreában - írta a cég közleményében.

A francia vállalat Jicsang mellett a kelet-kínai Szucsou városában van jelen, júliusban pedig ázsiai-csendes-óceáni központját is a szárazföldi Kína területére, Sanghaj városába helyezte. A cég jelenleg a legnagyobb szereplő a kelet-ázsiai ország kozmetikai piacán, ahol az ezredforduló óta minden egyes évben kétszámjegyű növekedést tudott elkönyvelni.

Alexis Perakis-Valat, a L''Oréal ázsiai-csendes-óceáni térségének helyettes vezérigazgatója a China Daily napilapban stratégiai fontosságúnak ítélte a kínai piacot, s a következő évekre is jelentős növekedést valószínűsített. A vállalatvezető reményeit támasztja alá az Euromonitor International kutatócég egy korábbi iparági tanulmánya is. E szerint a kínai kozmetikai piac az elmúlt öt évben 15,4 százalékos éves növekedést ért el, s bevételei a következő öt évben - köszönhetően a középosztály bővülésének - minden valószínűség szerint tovább nőnek majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.