BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A rendőrség nyomoz a német vasút számlái miatt

A Deutsche Bahn ismét beszállító vállalatai áldozatává vált. A német szövetségi rendőrség az elmúlt 24 órában országosan több, egymással kapcsolatban lévő vállalatnál tartott házkutatást, mert az a gyanú merült fel ellenük, hogy hamisan kiállított számlákkal  jelentős összegű károkat okoztak.

Az akcióban országszerte háromszáz rendőr vett rész. Bizonyítékokat akartak szerezni, de eddig senkit sem vettek őrizetbe. A Münchenben megjelenő Süddeutsche Zeitung emlékeztet arra, hogy az utóbbi években több olyan eset fordult elő, amikor német vállalatok túőlságosan sok pénzt inkasszáltak a német vasúttól. A legismertebb eset az úgynevezett "sínbarátok" nevű kartell volt, az oda tartozó cégek éveken át szállítottak sineket a német vasútnak, egymás között egyeztetett árakon. A kartell leleplezése után tavaly összesen 200 millió eurót fizettek emiatt a Deutsche Bahnnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.