BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az izraeli háború 379. napja – Netanjahu háza volt egy dróntámadás célpontja

Az izraeli miniszterelnök házát a libanoni határ felől közelítette volna meg legalább egy drón, de a légvédelem időben reagált. Benjamin Netanjahu a közlések szerint egyébként otthon sem volt a támadás idejében.

Az izraeli légvédelem sikeresen semlegesített egy olyan drónt, melynek célpontja Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök háza volt. A támadóeszközt az észak-izraeli Caesarea környékén lőtték le a hatóságok – tudta meg a Reuters.

netanjahu,
Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök háza volt a támadás célpontja / Fotó: AFP

Netanjahu otthona volt a célpont

Az izraeli hatóságok közleménye kiemelte, a miniszterelnök a támadás idején nem tartózkodott a lakóházában, az izraeli vezető élete egyáltalán nem volt veszélyben. A katonaság közlése szerint a drón Libanonból lépett be az izraeli légtérbe két másik drónnal együtt, de a helyi légvédelem mind a három eszközt időben hatástalanítani tudta.

Az immár több mint egy éve tartó izraeli háború legutóbbi napján legalább 72 palesztin állampolgár vesztette életét Gázában, további 85 pedig megsebesült, eloszlatva ezzel azokat az esetleges reményeket, hogy Jahja Szinvár Hamász-vezető csütörtöki likvidálása visszafogja majd a harcokat a humanitárius katasztrófával sújtott térségben.

A helyiek beszámolói szerint az izraeli hadsereg pénteken is folytatta a térség bombázását, 

ezenkívül tankokkal is folyik az utak és a lakóépületek megsemmisítése.

A leghevesebb harcok a friss értesülések szerint jelenleg a Gázai övezet északi részén fekvő Dzsabalija környékén folynak, mivel az izraeli hadsereg szerint erre húzódtak vissza a Hamász szétszóródott harcosai. A csapatok újraszerveződésének megelőzése érdekében Izrael felszólította a környéken lakókat, hogy hagyják el otthonukat, az üres épületeket pedig szisztematikusan vizsgálja át a zsidó állam hadserege terroristák után kutatva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.