BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az IBM újabb üzletágát vásárolná meg a Lenovo

Akár néhány héten belül bejelenthetik a Lenovo és az IBM újabb megállapodását, amelynek keretében az amerikai cég alsó kategóriás szerver üzletága kerülne a kínai társasághoz. A két vállalat a hírek szerint már a múlt évben folytatott tárgyalásokat a tranzakcióról, akkor azonban nem sikerült megállapodni az árban, ami a becslések szerint 2,5 és 4,5 milliárd dollár közötti lehet.

Az elemzők szerint a megállapodás mindkét félnek érdeke. Az IBM arra törekszik, hogy megszabaduljon az alacsony nyereségességi mutatóval működő üzletágaktól, hogy még nagyobb figyelmet fordíthasson a szoftver és szolgáltatási szegmensre. A Lenovo 2005-ben vette meg az IBM pc-üzletágát, és a múlt évben már a személyi számítógép piac legnagyobb szereplője volt. A szektor zsugorodása miatt ugyanakkor fontos a cég számára, hogy új területeken is megjelenjen.

A társaság Kínában komoly szereplőnek számít a mobiltelefon piacon, és a táblagépek szegmensében is egyre meghatározóbb. A vállalat már most is készít és értékesít szervereket. A cég részére a Flextronics sárvári üzemében is gyártanak szervereket, amelyek termelését tavaly ősztől háromszorosára növelték. A jelentős felfutás hátterében az áll, hogy a vállalat intenzív terjeszkedésbe kezd az üzleti felhasználók piacán, elsősorban a szerverek, illetve a tárolási megoldások területén. A Lenovo a hong kongi tőzsdén közölte, hogy tárgyalásokat folytat akvizícióról, ennek hatására mintegy 3 százalékkal nőtt az árfolyam.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.