BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezekre az országokra figyelnek a németek

Számos német külkereskedő vállalat az úgynevezett küszöbállamokkal való üzletkötésekre irányítja a figyelmét. A HSBC nagybank ma közzétett felmérés szerinte e feltörekvő piacok kinálják továbba is a német vállalatoknak a legnagyobb növekedési esélyeket.

Az olyan országokban, mint például Kína és Brazília, a középosztály egyre nő, és egyben növekszik a keresletük is a fogyasztási cikkek, valamint a gépek és berendezések iránt. Ebből viszont profitálhatnak a német exportőrök, mert erre a német ipar és a technológiai szektor jól felkészült. A csúcstehnológiai termékek globális kereskedelme pedig 2030-ig évente átlagon felüli mértékben, 9 százalékkal fog növekedni - áll a HSBCfelmérésben, amely 23 országban 5500 kereskedő cégre terjedt ki.

A Németországban megkérdezett vállalatok harmada számára a legközelebbi fél évben továbbra is Európa lesz a legfontosabb gazdasági régió. Viszont a küszöbállamok ígéretes piacain a cégeknek több akadállyal kell megbírkózniuk. A HSBC ezek között emlitette, hogy a vállalatok 40 százaléka számára különösen megnehezítik a kereskedelmet a devizaárfolyam-ingadozások. Továbbá az EU-n kívüli országokkal folytatott kereskedelemben a szabályozási előírások jelentenek akadályt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.