BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Így erősítik tovább a magyar-orosz kapcsolatokat

A napokban tartja első ülését a záhonyi vasúti határfogalom fejlesztése érdekében létrehozott munkacsoport. Az Orosz Államvasutak, a Transcontainer, a MÁV és a vállalkozó vasútvállalatok részvételével zajló tanácskozás egyebek közt a magyarországi vasúti tranzitlehetőségek növelését célozza, szorosan illeszkedve a Keleti Nyitás politikájához.
 
Dávid Ilona, a MÁV elnök-vezérigazgatójának kezdeményezésére két munkacsoport kezdte meg működését, melyek első értekezleteiket 2014 áprilisában tartják Záhonyban, illetve Moszkvában. 
 

A záhonyi ülésen a magyar vasúttársaság bemutatja a záhonyi térség vasúti kapacitását, a szállítási lehetőségeket, valamint az átrakási tevékenységet végző leányvállalatát, a térségben közel 400 főt foglalkoztató Záhony-Prt Zrt.-t. Az értekezleten valamennyi Magyarországon működő vállalkozó vasúttársaságnak lehetősége van bemutatkozásra és kapcsolatfelvételre az orosz féllel. Az RZD és a Transcontainer a térséggel kapcsolatos logisztikai elképzeléseit, a lehetséges együttműködési és fejlesztési irányokat mutatja be, végül a résztvevők elkészítik a záhonyi együttműködési akciótervet.
 
 
A TSZKT titkársága és a MÁV Zrt. következő, április végi moszkvai munkacsoport értekezletén valamennyi Magyarországon működő vállalkozó vasúttársaságnak lehetősége lesz a TSZKT-t képviselő magas rangú orosz, belarusz képviselők, logisztikai társaságok vezetőinek történő bemutatkozásra. Kiemelt napirendi pont lesz a magyar részvétellel működő 6. és 7. számú európai vasúti árufuvarozási korridorok és a TSZKT hatékony összehangolása - közölte a MÁV.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.